Recept voor Rode Koolsalade met honingdressing

IMG-20140403-WA0001

Rode Koolsalade met honingdressing (Foto is misschien niet culinair waardig, maar het recept is heerlijk)

 

 

Hierbij een recept voor Rode Koolsalade met honingdressing,

die ik gister heb gemaakt.

En die zeker voor herhaling vatbaar is!

 

 

Ingrediënten

* 2 el vloeibare honing
* 4 el citroensap
* 300 g rode kool, in dunne reepjes
* 4 el rozijnen (optioneel)
* 2 handsinaasappels
* 50 g walnoten, gepeld en grof gehakt

Bereiden

Voorbereiden

1. Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.

Bereiden

2. Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool.

3. Meng de appel en de noten door de rodekool.

Het is een heerlijk zoete en frisse salade.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: